Intention

Omars intention er at skabe forandring

I Sara Omars nyhedstale fra DR2 Deadline d. 1. januar 2018 fremgår intentionen tydeligt: Det, hun vil med sin tale, er først og fremmest at skabe forandring. Helt konkret for piger og kvinder i de muslimske miljøer, der stadig er så præget af konservative og religiøse normer, at vold og undertrykkelse af kvindekønnet finder sted.

Det er selve billedet af kvinden, den er gal med, og det viser Omar allerede i indledningen: “Når du fødes med mærkaterne skyld, skam og ære præget ind i huden, fordi du kun er en kvinde…” Kvinder betragtes som mindreværdige eller ligefrem urene inden for visse muslimske kredse, og det er dét billede, Omar trækker frem og viser det groteske ved.

I stedet ønsker Sara Omar “en mental reformation” af hele værdisættet inden for islam, så et mere ligeværdigt forhold mellem kønnene kan opstå. Helt konkret skal kvinder betragtes som ligeværdige og må ikke udsættes for vold eller undertrykkelse, og så skal de have lov at udfolde deres fulde potentiale som mennesker. Både kvinderne selv og mændene spiller en rolle i denne reformation indefra. Dog understreger Omar også, at hun ikke ønsker at provokere, ligesom der skal være plads til at dyrke islams lyse sider.

Omars motivation for denne intention er personlig; hun er vokset op i et krigshærget Kurdistan og har oplevet vold og social kontrol på nærmeste hånd - noget, hun skildrede allerede i sin de...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind