Resumé

Resumé af Omars tale

Den 1. januar 2018 holdt forfatter og debattør Sara Omar en nytårstale i tv-programmet DR2 Deadline. Baggrunden var blandt andet hendes delvist selvbiografiske debutroman fra 2017, Dødevaskeren, der beskriver undertrykkelse og vold mod kvinder i muslimske miljøer.

Sara Omar indleder sin nytårstale med at opridse de tre muligheder, man ifølge hende har som muslimsk kvinde inden for konservativ islam: Man kan bøje sig for undertrykkelsen; man kan dø for egen hånd eller en mands; eller man kan forsøge at bryde fri trods store omkostninger. Årsagen til, at muslimske kvinder har så grelle valgmuligheder, er, at de per definition er mindre værd end mænd, slår Omar fast.

Sara Omar fortsætter med at sige, at hun med romanen Dødevaskeren netop selv har valgt at bryde fri og fortælle sandheden om, hvad der foregår bag facaden i visse muslimske miljøer, også selvom hun har mærket prisen for at gøre det. Hun er bevidst om faren ved at stå frem, ligesom hun er bevidst om, at der i muslimske kredse er stor modstand mod hendes budskaber om lige rettigheder for kvinder.

Men sandheden er vigtig, og Omar ønsker at give smerten en stemme, som hun...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind