Omstændigheder

En mellemøstlig forfatter holder nytårstale

Omstændighederne omkring Sara Omars nytårstale fra 1. januar 2018 er usædvanlige. Normalt er det kun Dronningen og Statsministeren, der holder en nytårstale, og det giver indtryk af, at Omar må være en vigtig person, siden hun holder en nytårstale. Derudover giver det automatisk talen mere troværdighed, at den indplaceres i en højtidelig setting som overgangen til det nye år. 

Noget andet ved de ydre omstændigheder, som giver troværdighed, er det faktum, at Omar fik lov at holde sin tale i det anerkendte program DR2 Deadline. Helhedsindtrykket er derfor, at der er tale om en vigtig tale fra en seriøs afsender.

Derudover fandt talen sted på baggrund af Omars bogdebut i november 2017, hvor den delvist selvbiografiske roman Dødevaskeren vakte stor debat. Sara Omar havde allerede i flere år været aktiv i kampen for kvinders rettigheder, men med romanen - og med nytårstalen - kan vi konstatere, at hun tager skridtet videre. Efter eget udsagn risikerer hun livet ved at udgive bogen og stå frem på denne måde.

Talens emne indplacerer sig desuden i en årelang debat om islam og integration i Danmark og Vesten. Det lader Sara Omar til at være bevidst om, når hun siger, a...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind