Sara Omars nytårstale

I denne analysehjælp hjælper vi dig med at analysere, vurdere og perspektivere forfatter og debattør Sara Omars nytårstale fra DR2 Deadline. Talen blev holdt 1. januar 2018 i tv-programmet Deadline. Baggrunden var blandt andet Omars delvist selvbiografiske debutroman fra 2017, Dødevaskeren, der brutalt beskriver undertrykkelse af kvinder i muslimske miljøer.

På de følgende sider finder du først et resumé af talen. Derefter følger sektioner om talens emne, afsender og modtager, hvor vi klarlægger, hvad den handler om, hvem Sara Omar er, og hvem den reelle modtager for nytårstalen er.

Dernæst tager vi hul på den egentlige analyse af talen og gennemgår grundigt alle de punkter, der normalt indgår i en analysemodel rettet mod taleanalyse. Eksempelvis komposition, sproglige og retoriske virkemidler, appelformer, argumentation og talens fremførelse.

Efter analysen er der sektioner om talesituation, intention, vurdering og perspektivering. Her ser vi blandt andet på, hvor godt Sara Omar som afsender lykkes med at nå sin modtager.

Uddrag:

Her kan du se et lille uddrag fra vores webbog om nytårstalen:

Sara Omar som afsender

Afsenderen bag Sara Omars nytårstale fra 1. januar 2018 er selvsagt Omar. På tidspunktet for talen var hun for alvor ved at blive et kendt ansigt i den brede danske befolkning, fordi hun en måneds tid før udgav den delvist selvbiografiske roman Dødevaskeren, som vakte stor debat og blev en bestseller.

Sara Omar er født i Kurdistan i det nordlige Irak i 1986 og kom til Danmark med sin familie som 15-årig efter at have oplevet både krig og kvindeundertrykkelse. Hun studerer i dag statskundskab og er bestyrelsesmedlem i flere danske og udenlandske kvindeorganisationer. Allerede længe før sin romandebut begyndte hun at skrive kritiske debatindlæg og digte i diverse tidsskrifter og medier inden for emner som social kontrol, undertrykkelse, omskæring og kvinders og homoseksuelles rettigheder. Vi har derfor med en afsender at gøre, som er meget engageret i samfundet og især i at kæmpe for det, som man kunne kalde de svages rettigheder.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Sara Omars nytårstale

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.