Dispositionen

Dispositionen er en plan for dit indledende oplæg

Til selve eksamen bliver det forventet, at du bruger de første 8-10 minutter på at give en selvstændig præsentation af dit arbejde med materialet, du har trukket. Du skal altså holde et lille oplæg, hvor du præsenterer din analyse og eventuelle fortolkning i logisk rækkefølge - og afslutter med din perspektivering. 

Først derefter begynder lærer og censor at stille spørgsmål (medmindre du går helt i stå i oplægget eller ryger ud på et sidespor - så hjælper de dig selvfølgelig i gang igen eller tilbage på sporet). 

Ligesom oplægget er en hjælp til lærer og censor, så de ved, hvad du har tænkt dig at tale om, er selve dispositionen en hjælp til dig selv til at få overblik over, hvordan dit oplæg skal stilles op. 

Prøv om du kan lave en logisk rækkefølge af punkter, når du stiller din disposition op. Hvis du kan lave nogle flotte overgange mellem de enkelte punkter, kan det gøre dit oplæg mere sammenhængende - og samtidig bliver det lettere at huske, hvad du skal sige hvornår. Fx kan der i en novelle være en forbindelse mellem hovedpersonens hjem og hans personlighed, som kan give dig et naturligt link fra setting til characterisation,...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind