HTX A

Her kan du læse lidt om rammerne for den mundtlige eksamen, når du skal op i Engelsk A på HTX. Dit niveau og din ungdomsuddannelse har især betydning for omfanget af det tekstmateriale, som du bliver bedt om at arbejde med. 

Forberedelsestid: 60 min. 

Eksaminationstid: 30 min.

Antal normalsider: 3-4. Teksterne er altid ukendte.

Du kan læse gode råd til både forberedelsestiden og eksaminationen senere i vejledningen. Du kan også læse om forberedelse op til eksamensdagen og finde en liste over nyttige ord og vendinger

På A-niveau stilles der stor krav til dine sproglige evner på engelsk, så det er også en vigtig del af dit forarbejde. I følgende uddrag fra siden om Forberedelse før eksamen kan du læse om, hvordan du kan øve dit engelske sprog.

Uddrag

Øv dig i at tale engelsk

En meget stor del af din karakter til eksamen er baseret på, hvor godt dit engelske sprog er. Selvom du er super godt inde i teksterne rent indholdsmæssigt, kan du altså sagtens få en lav karakter, hvis du ikke kan præsentere din viden rent sprogligt. Det er derfor en meget god idé at tale så meget engelsk som muligt i din hverdag - særligt i perioden op til den mundtlige eksamen.

Helt specifikt er det en god idé at øve dig i at tale om tekster på engelsk, da der typisk er nogle helt bestemte begreber og formuleringer, som du har brug for at kunne i den situation. Det kan være en stor hjælp at gå sammen med andre fra dit engelskhold (alternativt et familiemedlem) i dagene op til eksamen, så I sammen kan øve jer i at tale om tekster. Hvis I har mod på det, kan I endda skiftes til at ‘eksaminere’ hinanden i de kendte tekster fra undervisningen. På den måde får I både repeteret kernestoffet og trænet i at tale om tekster på engelsk - en win-win situation!

Hvis du ikke har mulighed for at øve dig sammen med andre, kan du simpelthen øve dig alene. Men sørg stadig for at tale højt og tydeligt, når du gør det, så du bliver opmærksom på eventuelle problemer med din udtale eller dine formuleringer. Det kan måske føles lidt fjollet at tale med sig selv, men det er super god træning og kan også hjælpe meget, hvis du er nervøs op til eksamen.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind