HF B

Her kan du læse lidt om rammerne for den mundtlige eksamen, når du skal op i Engelsk B på HF. Dit niveau og din ungdomsuddannelse har især betydning for omfanget af det tekstmateriale, som du bliver bedt om at arbejde med. 

Forberedelsestid: 60 min.

Eksaminationstid: 30 min.

Antal normalsider2-3. Altid mindst én ukendt tekst, men kendt materiale kan også indgå. 

Du kan læse gode råd til både forberedelsestiden og eksaminationen senere i vejledningen. Du kan også læse om forberedelse op til eksamensdagen og finde en liste over nyttige ord og vendinger

Den mundtlige eksamen er både en test af dine evner til tekstanalyse og af selve dit engelske sprog. I følgende uddrag fra siden om Selve eksaminationen kan du læse et par gode råd om at bruge et fornuftigt sprog til eksamen i Engelsk.

Uddrag

Tal kun engelsk

Det er vigtigt, at du gennem hele eksamen er fokuseret på at tale engelsk. Det kan være fristende at slå over i dansk, hvis du mangler en bestemt glose, men prøv så vidt muligt at undgå det. Det er altid bedre at prøve at omformulere din sætning, hvis du mangler et bestemt ord. På den måde kan du samtidig vise, at du kan improvisere sprogligt - hvilket måske kan give dig ekstra point.

Selv hvis du leder efter ordene eller er gået lidt i stå, er det vigtigt, at du holder dig til engelsk. 

I stedet for at sige "Åh, hvad hedder det nu?" kan du fx sige "Oh, I forgot the exact word, but it's something like...". Eller i stedet for at sige "Hvor var jeg? Nå ja..." kan du sige "Where did I get to? Oh yes..."

Det kan lyde som et overflødigt råd, men i praksis kommer mange til at slå over i dansk, hvis de bliver nervøse, går i stå eller skal tænke lidt ekstra over en glose. 

Derudover skal du tænke over dit stilleje. Ikke alt engelsk er godt engelsk. Uformelle ord (slang) såsom "kinda", "bullshit", "'cause" (frem for "because") etc. giver et dårligt indtryk og kan trække ned i din karakter. Det kan godt være, de taler sådan i din yndlings-tv-serie på HBO, men den går ikke til en eksamen, hvor du skal fremstå seriøs.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind