HTX B

Her kan du læse lidt om rammerne for den mundtlige eksamen, når du skal op i Engelsk B på HTX. Dit niveau og din ungdomsuddannelse har især betydning for omfanget af det tekstmateriale, som du bliver bedt om at arbejde med. 

Forberedelsestid: 60 min.

Eksaminationstid: 30 min.

Antal normalsider2-3. Teksterne er altid ukendte.

Du kan læse gode råd til både forberedelsestiden og eksaminationen senere i vejledningen. Du kan også læse om forberedelse op til eksamensdagen og finde en liste over nyttige ord og vendinger

Det er en rigtig god idé at lave en disposition for dit oplæg under forberedelsestiden. I følgende uddrag fra siden om Selve eksaminationen kan du læse om, hvordan du bruger din disposition fornuftigt under eksamen.

Uddrag

Brug din disposition fornuftigt

Din disposition skal bruges som hjælp til at strukturere dit oplæg og huske dine vigtige pointer og deres rækkefølge. Som tidligere nævnt er det meget vigtigt, at din disposition er skrevet i punktform og kun har fokus på de vigtigste nøgleord. Det er nemlig ikke meningen, at du skal sidde og læse længere tekststykker op fra dispositionen.

Det er en god idé at placere din disposition på bordet, et sted hvor lærer og censor tydeligt kan se den. På den måde kan de hurtigt se, at du ikke sidder og læser op, selvom du kigger ned i papiret engang imellem. Man får normalt ikke point for noget, som bliver læst direkte op fra papiret til eksamen. Din præsentation skal være formuleret frit, men du kan selvfølgelig støtte dig op af punkterne i din disposition, når du skal huske dine vigtige pointer og citater.

Det er dog selvfølgelig tilladt at læse op fra selve eksamensteksten, når du skal præsentere et direkte citat. Husk at sige det meget klart, hver gang du vil læse et direkte citat op - og introducér samtidig præcis hvor citatet står, så lærer og censor kan følge med (fx “I will now read a clear example of logos from the speech, which can be found on page 2, lines 5-6”).

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind