A-niveau

På de følgende sider kan du læse om, hvordan mundtlig eksamen foregår, når du har Engelsk på A-niveau, hvilket er en mulighed på STX, HHX og HTX. 

Klik på den relevante uddannelse for at læse flere detaljer.

Det bliver typisk forventet, at du kan perspektivere til kernestoffet fra din undervisning, når du er til mundtlig eksamen i Engelsk. I følgende uddrag fra siden om Forberedelsestiden kan du læse om, hvordan du kan forberede en god perspektivering.

Uddrag

Forbered din perspektivering

Selvom du kommer op i en ukendt tekst til eksamen, bliver du også testet i det kendte materiale fra undervisningen. Det foregår ved, at du skal perspektivere den eller de tekster, som du har trukket.

Du kan enten perspektivere til en specifik tekst, I har arbejdet med i timerne eller mere bredt til det overordnede emne (gerne begge dele!). De fleste lærere forventer dog mindst én konkret tekstperspektivering, så du direkte kan vise dit kendskab til noget af det, som I har arbejdet med i undervisningen.

Uanset hvad bør du allerede i forberedelsen have en klar plan for, hvad du vil perspektivere til, så du også hurtigt kan tage et blik på perspektiveringsteksten og dine noter til den. Din lærer har typisk udvalgt eksamensteksterne, så der findes nogle oplagte perspektiveringer til kendt materiale.

Når du vælger din perspektivering, skal du først og fremmest fokusere på det emne eller tema fra undervisningen, som teksten hører til (det står normalt på forsiden af teksten, når du trækker den). Du kan så overveje, hvilken vinkel der giver mening i forhold til den specifikke tekst. Først når du har perspektiveret til emnet, der står på din eksamenstekst, kan du evt. perspektivere til andre emner eller tekster fra andre emner. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind