Kvindetemaet og forholdet mellem kønnene

Det er bemærkelsesværdigt, hvor centrale temaerne om kvinden og forholdet mellem kønnene er i Medea. Kvindens position og muligheder i det oldgræske samfund er i spil i næsten alle episoderne.

Kontrasten mellem en gammeldags og en ny opfattelse af kvinden

Grundlæggende er der to forskellige opfattelser af kvinden i Medea. Der er et traditionelt, gammeldags syn på kvinden, som Jason især giver udtryk for. Og der er et nyere og mere kritisk syn på kvindens rolle i samfundet, som især Medea giver udtryk for. Koret ligger et sted midt imellem, men støtter dog primært Medeas kvindesyn.

Det gammeldags kvindesyn

Jason mener, at kvinder bør holde sig i baggrunden og lade mændene træffe de vigtige beslutninger. Det er manden, der skal lede familien og deltage i politik og samfundsliv, mens kvinden skal passe hjemmet. Derfor har Jason fx ikke talt med Medea, før han valgte at gifte sig med prinsessen. For de store beslutninger tager manden alene. 

Manden er den mest fornuftige, mens kvinden i højere grad er styret af sine følelser. Netop dette mener Jason, at Medea er et eksempel på. Kvinden bør være passiv og acceptere, at...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind