Resumé og overblik over tragediens dele

Her giver vi først et kort resumé af tragedien Medea som helhed, så du får et overblik over den. Derefter giver vi dig grundigere sammendrag af de forskellige dele af handlingen. 

Kort resumé

Tragedien foregår i bystaten Korinth i en fjern, mytisk fortid. Den græske helt Jason har valgt at gifte sig med prinsessen i Korinth. Dermed har han vraget sin første kone, Medea, som oprindelig er en kongedatter fra Kolchis og barnebarn af Helios (solen). Medea er rasende og føler sig dybt svigtet af Jason, som hun har hjulpet meget. Kreon, kongen i Korinth, landsforviser Medea og børnene, fordi Medea truer kongen og hans datter. Men hun får overtalt Kreon til at give hende én dag til at planlægge, hvordan hun og børnene skal klare sig. 

Medea udnytter dagen til at tage en grusom hævn over Jason. Hun får kong Aigeus af Athen til at love hende, at han vil tage godt imod hende i Athen. Over for Jason lader hun som om, hun har skiftet mening og nu gerne vil give Jasons brud, prinsessen, en bryllupsgave til forsoning. Men gaven er en forgiftet kjole, som både tager livet af prinsessen og kong Kreon, der forsøger at redde sin datter. Derefter dræber Medea sine to børn som den ultimative hævn over Jason, og til slut flygter hun i en solv...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind