Baggrundsviden

Her finder du baggrundsviden, som er god at have, når du læser og analyserer tragedien Medea. Vi giver dig nyttig viden om den mytologiske forhistorie til Medea og desuden om den historiske kontekst i byen Athen, da Euripides skrev tragedien i år 431 f.Kr.

Forhistorien til Medea: argonautertogtet

Forhistorien til Medea er en central del af sagnkredsen om argonautertogtet: Jason fik lovet kongetronen i Jolkos på den betingelse, at han ville hente det gyldne skind, som hang i Ares’ lund i det fjerne Kolchis ved Sortehavets østkyst. Dette blev regnet for en umulig opgave, men Jason samlede en flok græske helte og udrustede et skib ved navn “Argo”. Rejsen til Kolchis og tilbage igen blev kendt som argonautertogtet. 

I Kolchis går kong Aites, søn af Solen, med til at lade Jason få det gyldne skind, hvis han kan indfange nogle ildspyende tyre, pløje et stykke land op med dem og så nogle dragetænder. Opgaven er umulig, men Jason får hjælp af Aites’ datter, Medea, som har forelsket sig i Jason. Medea har forstand på trolddom, og hun giver Jason en salve, der s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind