Medea

Her finder du hjælp til at analysere Medea som person eller lave en personkarakteristik af hende. Medea er hovedpersonen i tragedien, som også har navn efter hende. Forståelsen af hende er meget vigtig i en analyse og fortolkning. Alle tragediens temaer har nemlig at gøre med hendes livssituation, karaktertræk, valg og handlinger.

Fakta om Medea

Medea er oprindelig en kongedatter fra Kolchis ved Sortehavets østlige bred. Hun kommer altså langvejs fra og er derfor ikke græker, men barbar (en fremmed). Hun er barnebarn af solguden, Helios, og hun er desuden en frygtet troldkvinde, som er kendt for at bruge magi og heksekunster. 

Hun er flygtet fra sin familie i Kolchis sammen med Jason, som hun hjalp med at stjæle det gyldne skind, blandt andet ved at Medea dræbte sin egen bror. Nu bor hun i den græske by Korinth sammen med Jason og deres to børn. Læs mere om forhistorien til Medea her.

Det vigtigste om Medea:

  • Fremstillingen af Medea i tragedien er dobbelttydig: På den ene side er hun en stakkels ensom kvinde, der er blevet forrådt af sin mand
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind