Noter

Her finder du en side med noter til Euripides’ tragedie Medea, som blev opført i Athen i år 431 f.Kr.

Forhistorien

Medea har en vigtig forhistorie, som er en del af myten om Jason og det gyldne skind og argonautertogtet:

Argonautertogtet, hvor Jason og Medea mødes: Jason fik lovet kongetronen i Jolkos på den betingelse, at han ville hente det gyldne skind i det fjerne Kolchis. Jason samlede en flok græske helte, og de sejlede afsted på argonautertogtet på skibet “Argo”. I Kolchis går kongen med til at lade Jason få det gyldne skind, hvis han kan løse nogle umulige opgaver. Med hjælp fra kongens datter, Medea, som har forelsket sig i Jason, løser Jason opgaverne, stjæler det gyldne skind og sejler tilbage til Grækenland med Medea ombord.

Jason og Medea i Grækenland: I Grækenland bliver Jason og Medea gift og får to sønner. I Jolkis vil kong Pelias imidlertid ikke overgive tronen til Jason, som ender med at flygte til byen Korinth, hvor han bosætter sig sammen med Medea. Kong Kreon af Korinth tager godt imod Jason, som prøver at skaffe sig en fremtrædende position ved at blive gift med kongens datter.

Læs mere om forhistorien og konteksten for tragedien

Handlingen

Prologos og Parodos: Ammen (en gammel barnepige) fortæller, hvordan Medea er blevet svigtet af Jason, fordi han har giftet sig med k...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind