Hjælp til analyserende artikel

Opgaveformulering

"Blikdåserne" er del af eksamenssættet i dansk (digital eksamensopgave) på stx fra d. 24. maj 2017 med opgaveformuleringen:

Opgave 5

Blikdåserne

Skriv en analyserende artikel om Blikdåserne.

Din artikel skal indeholde en analyse og fortolkning af Blikdåserne (tekst 5), hvor du bl.a. fokuserer på fortælleren og fremstillingen af hovedpersonen.

Giv en perspektivering til fx tema eller litteraturhistorie.

I denne opgave kan du anvende materiale fra internettet.

Når du skal skrive en analyserende artikel, skal du først og fremmest have styr på formen. Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med vores vejledning til analyserende artikel, bør du læse den allerførst. 

Find en vinkel på din analyse

Derefter skal du have styr på analysen af selve teksten ”Blikdåserne”. Du kan godt skrive en opgave udelukkende baseret på analysemodellens relevante punkter (som er gennemgået tidligere i analysehjælpen). Men hvis du går efter at få 10 eller 12 for din opgave, skal der mere til. Hvis du vil have de høje karakterer, skal din analyse være sammenhængende, og det er endnu bedre, hvis den også har en vinkel.

En vinkel giver din analyse et fokus og gør den sammenhængende. Vinklingen kræver, at vi vælger nogle analysepunkter ud, som vi vil fokusere på. Det betyder også, at vi sorterer nogle punkter fra, som vi næsten ell...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind