Fortolkning, budskab og tema

På denne side finder du vores bud på en fortolkning af novellen og dens budskab. Vi beskriver også, hvad der er novellens centrale temaer.

Fortolkning og budskab

“Blikdåserne” handler om, hvordan man forsøger at skabe mening i sit liv. Det gør novellen ved at fokusere på én af samfundets outsidere, en vagabond, og hans interesse for at samle blikdåser. Det giver mening i hans liv, men han er samtidig usikker på, hvad andre gør for at få mening i deres tilværelse. Novellen viser, at selv en outsider tænker store tanker. Den viser også, at det kan være vanskeligt at finde tilstrækkelig mening i tilværelsen, når man er helt på egen hånd.

Vagabonden er overbevist om, at han har fundet meningen med sit liv ved at samle blikdåser. Han gør det efter en særlig lov, der siger, at han ikke må samle dåserne “på lossepladser, skarndynger, møddinger, aldrig i nærheden af gårde, huse, i byer. Kun på landeveje, på marker, i skovene, men aldrig i udkanten eller ved festpladser”. Novellen kan på den måde tolkes som et forsvar for ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind