Stress i det senmoderne samfund

I dette afsnit kan du læse lidt om de faktorer i det senmoderne samfund, som kan være med til at øge risikoen for stress generelt i befolkningen. 

Introduktion

I det senmoderne samfund hører vi ofte om, at stress er blevet et samfundsproblem. Arbejdsdagen er teknisk set er blevet kortere for den gennemsnitlige borger, men der er alligevel en øget tendens til, at folk udvikler stress i forbindelse med både det personlige og det professionelle liv. 

Inden for psykologien har man derfor været interesseret i at undersøge, hvilke faktorer som har været med til at gøre stress til et samfundsproblem - og hvordan man eventuelt kan indrette samfundet anderledes for bedre at modvirke stress. 

På denne side vil vi kort præsentere nogle af de faktorer ved det senmoderne samfund, som menes at være medvirkende til at øge risikoen for stress.

Store krav til individet

Det senmoderne samfund er kendetegnet ved en høj grad af individuel frihed, når det kommer til uddannelse og karriere. Det er på mange punkter en positiv udvikling, men det har også en bagside i form af de høje krav til individet ifm. at træffe de rigtige valg og præsentere sig selv på den rette måde....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind