Stress og coping

I dette kompendie kan du læse om stress og coping ud fra en psykologisk vinkel. 

Stress og coping indgår i kernestoffet i Psykologi på både B- og C-niveau. Du vil ofte møde disse begreber i forlængelse af temaet personlighed og identitet, men vi har valgt at beskrive dem i et kompendie for sig selv, da de også har relationer til andre hovedområder i kernestoffet.  

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra kompendiet.

Sociale medier

Unge er ofte storforbrugere af sociale medier, hvilket kan være en stressfaktor på flere måder.

For det første kan der være et socialt pres ift. at reagere hurtigt på beskeder fra vennerne, så man aldrig helt får en pause fra omverdenens krav.

For det andet kan der ligge et psykologisk pres i hele tiden at blive udsat for andres ensidigt positive fortællinger om dem selv på de sociale medier. Man kan så få et skævt billede af, at ens eget liv ikke er lykkedes særlig godt til sammenligning. Denne stressfaktor hænger også sammen med tanken om perfekthedskulturen (se ovenfor), fordi den presser folk til at poste ensidigt positive historier, som så kan være med til at påvirke andres selvværd negativt. 

For det tredje betyder eksistensen af de sociale medier, at det kan være svært at finde et pusterum, hvor man slet ikke behøver at tænke på at iscenesætte sig selv over for omverdenden. Man risikerer, at overvejelserne om, hvordan man kan præsentere sig selv på de sociale medier, bliver en stressfaktor, som gennemsyrer alle dele af ens tilværelse. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Stress og coping

[2]
Bedømmelser
  • 12-12-2022
    Givet af HF-elev på 2. år
  • 09-09-2022
    Givet af HHX-elev på 3. år