C-niveau

På de følgende sider kan du læse om, hvordan mundtlig eksamen i Samfundsfag C foregår. Vi har opdelt siderne efter, hvilken uddannelse du går på. Vælg din uddannelse på listen nedenfor for at få eksamenshjælp til Samfundsfag C:

Nedenfor ser du et uddrag fra siden Eksamen uden synopsis om, hvordan man laver en god disposition.

En disposition er en plan for din mundtlige fremlæggelse. Til selve eksamen bliver det forventet, at du lægger ud med at fremlægge din besvarelse af eksamensspørgsmålene. Dispositionen skal hjælpe dig med at strukturere din fremlæggelse.

Studienets råd til en god disposition

  • Hold din disposition kort. Din disposition skal helst ikke være længere end én side, da den ellers bliver svær at overskue. Med en disposition på én side bliver det lettere for dig at have overblik over dine pointer. Din disposition skal være så kort, at du ikke kommer til at læse op, men så lang at du stadig kan huske, hvad du skal sige.
  • Byg den op op i den rigtige rækkefølge. Det vil sige, at du skriver dine pointer i den rækkefølge du vil sige dine pointer. 
  • Din disposition skal indeholde alle dine pointer. På den måde bliver de lettere at huske.
  • Skriv din disposition i punkt- og stikordsform. Du skal altså forsøge at forkorte dine besvarelser fra trin 4 ned til stikordsform og korte sætninger. Grunden til at du skal skrive i punkt- og stikordsform er, at det tæller ned, hvis du læser op fra din disposition... 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind