Eksamen uden synopsis

Til samfundsfagseksamen uden synopsis vil du udover en overskrift/tema og bilagsmaterialet få udleveret nogle spørgsmål du skal svare på. Nedenfor kan du læse om, hvordan du bruger forberedelsestiden bedst muligt.

Trin 1: Læs spørgsmålene

Det første du skal gøre, når forberedelsestiden starter er at læse de udleverede spørgsmål igen. Du vil typisk få tre spørgsmål fordelt på de taksonomiske niveauer. Sørg for at du forstår spørgsmålene, før du går videre. Hvis der er noget du er i tvivl om, så slå op i dine samfundsfagsbøger. Hvis der er et begreb du ikke forstår, så kan du tjekke vores begrebsliste. Din mundtlige fremlæggelse skal besvare spørgsmålene. Det er derfor vigtigt, at du forstår dem.

Trin 2: Læs bilagsmaterialet

Når du har godt styr på spørgsmålene, så skal du i gang med at læse bilagsmaterialet. Du skal bruge bilagene til at besvare spørgsmålene, så du bør have spørgsmålene i baghovedet, mens du læser bilagene. Du kan bruge din overstregningstusch til at markere relevante pointer i bilagsmaterialet. Det er også en god idé at tage noter. Du kan vælge at tage noter til hvert bilag, men du kan også vælge at tage noter til hvert spørgsmål ud fra bilagene. Det er helt op til dig så længe, at du læser bilagsmaterialet grundigt og tager noter.

Trin 3: Læs om emnet

Nu sk...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind