STX C

På denne side kan du læse vores vejledning til mundtlig eksamen i Samfundsfag C på STX. Her forklarer vi dig, hvordan din eksamen er bygget op og guider dig igennem de forskellige dele af eksaminationen.

Hvordan foregår eksamen?

Forberedelsestid: 48 min.

Eksaminationstid: 24 min.

Bilag: 1,5-2 normalsider af 2400 tegn.

Synopsis: Nej.

Mulighed for gruppearbejde: Nej.

Du kan læse vores guide til eksamensformen på siden Eksamen uden synopsis.

Vores hjælp til Samfundsfag C eksamen på STX

I denne vejledning finder du hjælp til

 Nedenfor kan du se et uddrag fra siden Eksamen uden synopsis, hvor vi kommer med vores råd til, hvordan du bedst besvarer eksamenspørgsmålene. 

Ud fra dine noter til bilagsmaterialet og kernestoffet skal du svare på spørgsmålene. Tag et spørgsmål af gangen, men fordel din tid efter det taksonomiske niveau. Det vil sige, at du skal bruge kortest tid på det redegørende spørgsmål og længst tid på det diskuterende spørgsmål.

Skriv alt ned du kan komme i tanke om. Det er bedre at have for meget at sige end for lidt at sige. Dog skal skal du ikke tale så længe om de første spørgsmål, at du ikke når det sidste. 

Lad være med at skrive af fra dine samfundsfagsbøger. Din lærer ved godt, hvad der står i bogen. Brug dine egne ord - det viser selvstændighed. Det samme gælder, hvis du inddrager modeller og figurer fra pensum. Sørg for, at du bruger figuren og ikke bare refererer, hvad der står i bogen. 

Hvis du sidder fast ved et af spørgsmålene...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind