B-niveau

De følgende sider handler om mundtlig eksamen i Samfundsfag på B-niveau. Klik på din uddannelse på listen herunder for at få et overblik over, hvordan din eksamen foregår, og vores hjælp til, hvordan du forbereder dig bedst muligt:

Til mundtlig eksamen i Samfundsfag B skal du lave en synopsis, hvis du skal op i prøveform A. På siden Besvarelse af problemformulering og problemstillinger kan du læse vores råd til, hvordan du bedst muligt besvarer din problemformulering og problemstilling. Nedenfor kan du se et uddrag fra siden. Uddraget viser vores råd til, hvad du ikke skal gøre.

Faldgruber

  • For lange synopser. Jo længere din synopsis er, desto sværere er den at finde rundt i.
  • Synopsen er skrevet som en aflevering. Hvis du har skrevet hver eneste pointe ud, så vil du sandsynligvis få svært ved at finde den rigtige pointe, når du har brug for den. Du vil komme til at bruge lang tid på at bladre rundt og lede efter det du skal bruge. Der er også en større risiko for, at du kommer til at læse op.
  • Problemstillingerne svarer ikke på problemformuleringen. Man kan hurtigt få skrevet sig nogle gode problemstillinger og lavet det meste af sin synopsis før man opdager, at problemstillingerne ikke hjælper med at svare på problemformuleringen. Det er derfor vigtigt, at du bruger god tid på at udvælge problemstillinger til din problemformulering.
  • Du glemmer at svare på problemformuleringen. Når man har svaret på problemstillingerne, så kan man godt glemme, at man skal lave en konklusion på problemformuleringen, men det er meget vigtigt, at du husker det...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind