STX B

Her finder du vores vejledning til mundtlig eksamen i Samfundsfag B på STX. Vi forklarer dig, hvordan prøveform A (med synopsis) og prøveform B (uden synopsis) foregår og giver dig vores råd til at komme godt igennem mundtlig eksamen.

Hvordan foregår eksamen?

Prøveform A

Forberedelsestid: 24 timer.

Eksaminationstid: 30 min.

Bilag: 6-8 normalsider af 2400 tegn.

Synopsis: Ja.

Mulighed for gruppearbejde: Ja, hvis din skole tillader det.

Du kan læse vores guide til prøveform A på siden Eksamen med synopsis.

Prøveform B

Forberedelsestid: 60 min.

Eksaminationstid: 30 min.

Bilag: 2-3 normalsider af 2400 tegn.

Synopsis: Nej.

Mulighed for gruppearbejde: Nej.

Du kan læse vores guide til prøveform B på siden Eksamen uden synopsis.

Vores hjælp til Samfundsfag B eksamen på STX

I denne vejledning finder du hjælp til

Nedenfor kan du se et uddrag fra siden Forberedelse før eksamen, hvor du kan læse nogle af vores råd til, hvordan du forbereder dig på at skrive en synopsis.  

Læs gamle synopser igennem. Hvis I har lavet synopser som en del af undervisningen, så er det et godt sted at starte. Læs synopserne og overvej, hvad der var godt og dårligt ved dem. Sortér synopserne efter forløb, hvis du er heldig kan du genbruge dele af synopserne til eksamen.

Brainstorm problemformuleringer og problemstillinger til hvert forløb. Det kan virke som et stort arbejde nu, men til din eksamen er det en kæmpe hjælp. Hvis du har en liste over problemformuleringer, så slipper du for at stå på bar bund, når du trækker din eksamensopgave. Du kan lave en brainstorm til dine samfundsfagsforløb ved at skimme dine noter til forløbet og bagefter skrive alt ned I har undersøgt i undervisningen samt alt hvad du synes man kan undersøge. Hvis du har valgt at arbejde i en gruppe til eksamen, så kan I med fordel brainstorme sammen. På den måde lærer I også, hvordan I hver især arbejder, hvilket mindsker sandsynligheden for konflikt under eksamen.

Skriv en synopsis. Udvælg et forløb fra din undervisning og skriv en synopsis. Det er en god idé at gøre det så realistisk som muligt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind