Forberedelse før eksamen

I dette kapitel kan du læse, hvordan du bedst forbereder dig, før eksamen starter.…

...

Læs undervisningsbeskrivelsen

Grundlaget for din samfundsfagseksamen er de forløb du har haft i din samfundsfagsundervisning. Hvert forløb vil typisk have et tema og en række tekster. Du skal have styr på, hvilke forløb du har haft og hvad forløbene handler om. Dine samfundsfagsforløb vil fremgå af undervisningsbeskrivelsen. Undervisningsbeskrivelsen er en oversigt din lærer laver over alle temaer og tekster I har gennemgået. Hvis din skole bruger Lectio, så kan du finde undervisningsbeskrivelsen på dit samfundsfagsholds side (klik på Studieplan og derefter på Undervisningsbeskrivelse). Hvis din skole ikke bruger Lectio eller hvis du har svært ved at finde undervisningsbeskrivelsen, så spørg din lærer, hvor du kan finde undervisningsbeskrivelsen.

I undervisningsbeskrivelsen vil du ud for hvert forløb typisk kunne se et tema, faglige mål, kernestof og supplerende stof. De faglige mål er…

...

Læs op til eksamen

Når du har fået styr på undervisningsbeskrivelsen begynder det egentlige arbejde: Du skal læse op. Du kan gribe det an på flere måder. Du kan vælge at læse op kronologisk. Det vil sige, at du starter med det første forløb I havde i samfundsfag og slutter med det forløb I havde til sidst. Du kan også vælge at starte med de forløb du synes var sværest eller dem som du ikke kan huske.

Uanset hvilken model du vælger, så er det vigtigt, at du kommer igennem alle forløb. Sørg for at læse både de tekster I har haft i undervisningen og de noter du har taget. Dine noter kan hjælpe dig med at huske, hvad der var de vigtigste pointer. Tag gerne nye noter, mens du læser op især hvis du har nogle forløb som du ikke har noter til.

Vi har alle forskellige interesser og forskellige ting vi synes er svære. Brug …

...

Følg med i nyhederne

Udover at læse op, så kan det være en god idé at følge med i nyhederne i din læseferie. Samfundsfag handler om samfundet og samfundet står ikke stille, mens du tager en ungdomsuddannelse. Emner I gennemgik i starten af skoleåret kan derfor sagtens blive aktuelle nyheder i din læseferie. Hvis du følger med i nyhederne kan du altså være heldig at få aktuel viden om et for…

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind