Selve eksaminationen

Den mundtlige eksamen består af tre dele:

  1. Din fremlæggelse.
  2. Samtalen.
  3. Lærer og censors votering. 

Du må tage alt med ind til eksamen, men vi anbefaler, at du kun tager de ting du skal bruge med ind i eksamenslokalet. Det vil sige din synopsis eller disposition samt bilag og materiale du henviser til.

Din fremlæggelse

Mundtlig eksamen i Samfundsfag starter altid med din fremlæggelse. Nedenfor kommer vi med gode råd til, hvordan du laver en god præsentation i eksamenslokalet.

Eksamen med synopsis

De første 10 minutter af eksamen er dine til at fremlægge din synopsis. Sørg for at udnytte de 10 minutter til fulde, da det er den del af eksamen som du har størst kontrol over. Det er også vigtigt, at du kommer igennem hele synopsen fremfor at gå i dybden med én problemstilling. Din lærer vil nemlig stoppe dig efter de 10 minutter - uanset hvor langt du er. 

Du bør starte med en kort præsentation af, hvilken eksamensopgave du har trukket og derefter hvilken problemformulering og hvilke problemstillinger du har valgt. Det kan du gøre med en sætning a la denne:

”Jeg har trukket eksamensopgaven ”X” og herudfra har jeg lavet en problemformulering og tre problemstillinger. Min problemformulering er … og mine problemstillinger er …”

Herefter kan du hurtigt nævne din perspektivering. Hvis du er heldig, så gør perspektiveringen lærer og censor så nysgerrige, at de går med til at bruge noget af samtalen på at snakke om de emner du gerne vil perspektivere til. Perspektiveringen kan altså være med til at forlænge den periode, hvor du bestemmer, hvad der skal snakkes om. Det betyder samtidig, at der er kortere tid til ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind