1. bog

Her finder du hjælp til analyse af udvalgte dele af 1. bog i Herodots historie. Dvs. Herodots indledning med hans programerklæring og redegørelse for mytologiske forklaringer på konflikten mellem grækere og persere, samt fortællingen om kong Kroisos.

Indhold:

Uddrag fra analysehjælp til 1. bog af Herodots historie:

Herodot fortæller om de mytologiske forklaringer, som forskellige folkeslag har på konflikten mellem grækere (hellenere) og persere (barbarer). 1. bog, kap. 1-5.

I afsnittet bredes konflikten reelt ud til at gælde europæere (grækere) og asiatiske folk (persere, fønikere, trojanere og folk fra Kolchis). For perserne føler et slægtskab med de andre asiatiske folk.

Ifølge myter og sagn er det kvinderov, bortførelse af prinsesser, der oprindelig er skylden i striden mellem grækere og de asiatiske folk:

Ifølge perserne var fønikerne de første til at begynde konflikten ved at røve den græske prinsesse Io og bortføre hende til Egypten. Nogle grækere (måske fra Kreta) røvede derefter prinsessen Europa fra den fønikiske by Tyrus. (En parallel til myten om Europa og tyren). Andre grækere røvede prinsessen Medea fra ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind