Intertekstualitet

Titlen er en markant intertekstuel reference  

Digte 2014 bruger mange intertekstuelle referencer. De optræder både som åbenlyse henvisninger til andre forfattere/kunstnere og værker, og som mere skjulte referencer inde i de enkelte digte.  

Den mest åbenlyse intertekstuelle reference ser vi i titlen. Den henviser til to hovedværker i dansk litteraturhistorie, hhv. fra den tidlige modernisme og den tidlige romantik. Det er titlerne Digte 1906 af Johannes V. Jensen og Digte 1803 af Adam Oehlenschläger. Begge digtsamlinger hedder ganske enkelte "Digte" efterfulgt af årstallet for deres udgivelse. 

Det samme er tilfældet for Digte 2014. På den ene side lyder det som en beskeden titel, fordi det 'bare' fremstilles som digte fra et bestemt årstal. På den anden side virker det næsten overmodigt af en ung digter som Theis Ørntoft (der var 30 år gammel, da han udgav Digte 2014) at kalde sin bog næsten det samme som to af de allervigtigste forfattere i dansk litteraturhistorie. Desuden er det netop de to digtsamlinger, Digte 1803 og Digte 1906, der mark...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind