Resumé

Digte 2014 er en vanskelig bog at få overblik over. Vi kommer vidt omkring i hovedpersonens tanker, samtidig med at der ikke er nogen sammenhængende ydre handling. Vi hører om en masse store og små begivenheder i hovedpersonens liv. En kvinde går fra ham, han besøger nogle venner, han er til en fest, han opholder sig i Berlin, han mindes sin barndom. 

Ingen af begivenhederne fører dog rigtig til noget. Jeget virker deprimeret og opgivende og har intet håb for fremtiden. Han har mistet tiltroen til samfundet og til politik og tør heller ikke drømme store drømme. Til gengæld har han en masse mærkelige drømme, der snarere virker som mareridt. Flere af dem handler om en form for undergang eller afslutning på menneskets tilværelse på jorden. Det er drømme, hvor der er sket en eller anden form for katastrofe, uden at det nogensinde bliver helt klart, hvad der egentlig foregår.

Digtene i bogen hænger sammen i kraft af fælles temaer og stil. Der er også mange genkommende motiver, der giver en fornemmelse af sammenhæng. Eksempelvis omtaler jeget igen og igen sig selv som en slags materiel ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind