Komposition

Digtsamlingen består af fire dele, men har ellers en fri komposition

Digte 2014 består af fire dele. De enkelte dele kan læses som såkaldte suiter, dvs. en række digte, der ligger i direkte forlængelse af hinanden. Det er ikke altid helt tydeligt, hvor det ene digt slutter, og det næste digt begynder. 

Hver del eller suite har en selvstændig titel. Første del hedder “Sort frekvens”, anden del “Bølge”, tredje del “Elephantor” og fjerde del “Arktisk kommando”. Desuden er der et særskilt indledningsdigt, der slår tonen i digtsamlingen an og dermed giver os en fornemmelse af, hvilket jeg det er, vi følger i bogen. 

De fire dele fylder mellem 10 og 18 sider, og antallet af digte er forskelligt fra del til del. Længden og formen på de enkelte digte varierer også. Det er bl.a. lidt forskelligt, om der er mange korte, mellemlange eller lange digte i de enkelte dele. I fjerde del er der både digte på vers og to små prosastykker. 

Firedelingen modvirker fornemmelsen af kaos og uoverskuelighed

På et overordnet niveau betyder inddelingen, at digtsamlingens ydre komposition virker klar og overskuelig. Dermed modvirker firedelingen den fornemmelse af kaos og uoverskuelighed, som ellers præger digtsamlingens ydre form.

De enkelte digte er skrevet i såkaldt fri form. Det...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind