Temaer og fortolkning

Digtsamlingens politiske temaer er klimaforandringer og kapitalisme

Digte 2014 har en række hovedtemaer. Nogle af hovedtemaerne er politiske, dvs. at det er den slags temaer eller emner, der ofte diskuteres af politikere eller er del af politiske diskussioner. Her er det især klimaforandringer og kapitalisme, der springer i øjnene.

De to temaer nævnes dog ikke som noget, der ligger uden for jeget eller de enkeltindivider, der optræder i digtsamlingen. Både klimaforandringerne og kapitalismen bliver tematiseret som del af et tredje stort tema i Digte 2014 nemlig jegets identitetsdannelse - eller mangel på samme. 

Klimaforandringer og kapitalistisk økonomi gennemstrømmer nemlig de forhold, som mennesker ifølge jeget har til hinanden. Begge dele er samtidig et grundvilkår for vores eksistens ifølge Digte 2014. Klimaet og økonomien er ofte nærmest ubevidst til stede i vores tanker og følelser. 

Det signalerer jeget bl.a. med drømmescener, hvor storbyer befinder sig på bunden af et hav, formentlig fordi vandstanden er steget ekstremt meget på grund af den globale opvarmning. Den kapitalistiske økonomi fylder på samme måde meget i jegets tanker og drømme. Det fremgår bl.a. af det sidste digt i første del, hvor de politiske temaer helt åbenlyst kædes sammen med jegets identitet:

når vi taler eksporterer vi vores kriser til hinanden...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind