Trin 1: Læs opgaveformuleringen

Opgaveformuleringen til din analyse og vurdering forklarer dig, hvad du skal gøre for at løse opgaven. Den er vigtig at læse grundigt, hvis du vil være sikker på at leve op til opgavens krav. Også selvom den er kort.…

...

Hvad skal din opgave handle om?

Den egentlige opgaveformulering er en ret kort tekst. Her får du typiske to til tre anvisninger på de ting, du skal gøre, for at besvare opgaven:

Foretag en analyse af ”Mobiltelefonens mange forbandelser” med særligt fokus på argumentation, sproglige virkemidler og målgruppe. Vurdér kronikkens gennemslagskraft i forhold til målgruppen. Diskutér artiklens overordnede problemstilling.

Du skal hæfte dig ved de skrivehandlinger, som opgaven nævner. I dette tilfælde er det analyse, vurdering og diskussion. Det vil sige, at disse tre skrivehandlinger skal indgå i din opgave. I opgavegenren indgår analyse og vurdering altid. Derimod er det forskellige fra opgave til opgave om du skal diskutere. Der findes også opgaver, hvor du skal sammenligne. 

Nedenfor selve opgaveformuleringen er der en boks, hvor du kan læse mere om de krav, der er til hver enkelt skrivehandling. Denne boks kan være lidt forskellig fra opgaveformulering til opgaveformulering, derfor er det vigtigt, at du får læst den grundigt. Vi har fremhævet de centrale oplysninger:

Analyse, vurdering og diskussion

I …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind