Trin 6: Korrektur og redigering

Det er vigtigt, at du sætter god tid af til at læse korrektur og redigere i din analyse og vurdering. Det første du skal tjekke er dog, om du har besvaret alle dele af opgaveformuleringen. Derefter kan du se på, om de enkelte afsnit hænger godt sammen indbyrdes, og om dit sprog er flydende og uden fejl. 

Har du svaret på opgaveformuleringen?

Hvis du har overset krav i opgaveformuleringen, kan det virkelig trække ned i bedømmelsen af din opgave. Derfor skal du altid sætte dig ned med opgaveformuleringen, når du har skrevet opgaven. Tjek af punkt for punkt, at opgaven lever op til dens krav. Sørg også for at du har den rigtige titel på din opgave, hvis opgaveformuleringen har angivet én, du skal bruge.

Har din opgave en logisk inddeling?

Når du har skrevet din opgave, skal du se på den overordnede opbygning. Inddel i underafsnit, så indledning, analyse, vurdering, diskussion og afslutning har hvert sit afgrænsede afsnit. Du skal markere det ved at indsætte en tom linje inden det næste afsnit.

Du kan sagtens lave flere opdelinger, hvis det giver mening for din opgave. Men laver du alt for mange afsnit, kan det hurtigt komme til at se rodet ud. Hvis du bruger overskrifter til dine afsnit, så sørg for at de er interessante og giver mening i forhold til afsnittene. Du må ikke bruge overskrifter som ”analyse”, ”diskussion” osv.

Fungerer overgangene mellem afsnit?

Du skal sørge for, at der sprogligt er en god og logisk sammenhæng fra afsnit til afsnit. Derfor skal du se efter, om afsnittene leder naturligt over i hinanden. Det kan måske være nødvendigt at skrive lidt om på din o...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind