Rapport om Psykopati

 • HHX 3. år
 • Psykologi B
 • Ingen givet
 • 17
 • 4939
 • PDF

Projekt: Rapport om Psykopati

Et af mine mål under denne opgave, er at finde ud af hvad psykopati-begrebet dækker over og betydningen af det. Og se lidt nærmere på, hvordan man ser på psykopati i dag.
Jeg vil kigge lidt nærmere på den enkelte psykopat og se hvad der er karakteristisk for personer med sådan en lidelse. Derefter vil jeg sammenligne det man er kommet frem til og kigge på indre og ydre tilstande.
Jeg vil se hvad der kan ligge til grund for udvikling af psykopati, se på hvor det starter. Derfor har jeg valgt at gå bag om psykopaten, for at se hvad der kan skyldes udvikling af psykopati. Til det har jeg valgt at bruge nogle forskeres teorier, som skulle være de mest kendte og som er meget anerkendte, for at få overblik over de forskellige årsagsforhold.
Jeg vil også hurtigt komme ind på selve psykopatiforløbet og se om det er noget man har hele sit liv, eller om det bare er noget, der kommer og går.
Når man hører psykopater i dag, hører man mest om mænd, derfor har jeg valgt at kigge på forskellene mellem mænd og kvinder og komme med bud på, hvorfor der er flest mænd og hvad det kan skyldes. Til hjælp med det har jeg kigget på en meget anerkendt undersøgelse, som rimeligt godt illustrerer årsagerne.
Til sidst vil jeg kigge på forebyggelse og behandlingsmuligheder, og se hvad der kan gøres for at helbrede en psykopat, hvis der i det hele taget kan gøres noget.

Indhold

Indledning Side 1
Psykopati-begrebet Side 2
Beskrivelse af psykopaten Side 3
Årsagsforhold Side 5
Social status Side 6
Social afvisning Side 7
Dårlig atmosfære i familien Side 7
Udvikling i barndommen Side 8
Pattersons trodsteori Side 8
Analyse Side 9
Psykopatiforløbet Side 10
Flere mænd end kvinder Side 11
ECA-undersøgelse Side 12
Forebyggelse Side 13
Konklusion Side 15
Litteraturliste

Uddrag

Psykopati har været et meget kontroversielt emne, som stadig indeholder mange problematikker og modsætningsforhold. Det har været meget svært at afgrænse psykopati, og stadig i dag er der tvivl om, hvad begrebet indebærer.
Begrebet psykopati (antisocial personlighedsforstyrrelse) er mest blevet brugt som et skældsord. Psykopati har haft mange navne og alle mulige betegnelser. Ord som asocial eller karakterafviger er de mest brugte. Begrebet psykopati blev indført i 1888, af den tyske psykiater Koch. Det omfattede alle psykiske afvigelser, medfødte eller noget arveligt, der påvirker et menneskes personlighed. Fælles for afvigelserne var, at de alle gik ud over grænserne til at være normal. Psykopati er en fejl i hjernen og psykopaters væremåde er et klart bevis på en mindreværdighed i hjernen... Køb adgang for at læse mere

Rapport om Psykopati

[14]
Bedømmelser
 • 11-12-2009
  Det er en rigtig god opgave. Den hjælper rigtig meget til at forstå psykopati-begrebet.Vedkommende har forstået sine kilder rigtig godt.
 • 08-12-2009
  flot opgave om psykopati.. den var i hvert fald meget brugbar for mig til at få dækket psykopatbegrebet
 • 09-04-2013
  Givet af Studerende på 3. år
  Kanongod opgave! Anbefales!
 • 27-02-2011
  Givet af HF-elev på 2. år
  Super opgave, god inspiration for mit vedkommende, gode kildehenvisninger