Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser er en kategori af psykiske lidelser, som på forskellige måder påvirker en persons forhold til mad. På de følgende sider kan du læse om nogle af de mest almindelige spiseforstyrrelser. 

Uddrag

Nedenfor kan du læse et uddrag fra siden om anoreksi.

Behandling

Anoreksi rammer især hjemmeboende børn i teenageårene, så den typiske behandling er en form for familieterapi. En psykolog samarbejder med familien om at tale med barnet om lidelsen og give barnet et naturligt forhold til mad igen. Samtalerne er ofte suppleret med kostplaner og overvågning af barnets kalorieindtag, så man kan sikre, at kroppen bliver rask og får energien tilbage.

Hvis personen har øvrige psykiske lidelser (fx angst eller depression), så kan behandling af disse psykiske lidelser også være en hjælp ift. at håndtere anoreksien. 

I nogle tilfælde kan anoreksien have udviklet sig så voldsomt, at den ramte person er livstruende undervægtig. Hospitalsindlæggelse kan så være nødvendig, indtil vægten er stabiliseret igen.

Behandlingen af anoreksi kan kompliceres af, at personen ikke nødvendigvis selv har indset, at der er tale om en psykisk sygdom. Gennem samtaler er det dog typisk muligt at hjælpe personen til at indse, at der er et problem, og at problemet potentielt kan være sundhedsskadeligt. Der kan dog også være situationer, hvor man er nødt til at tvinge en person til at modtage behandling, fordi sygdommen har nået et livstruende punkt.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind