Angst

Introduktion

Angst er en psykisk lidelse, som er kendetegnet ved en vedvarende tilstand af frygt eller bekymring. Følelsen kan være rettet mod specifikke ting (fobisk angst) eller være mere generel og svær at finde den præcise årsag til (generaliseret angst). I de følgende afsnit vil vi især beskrive den generaliserede angst, men du kan læse mere om fobier nederst på siden. 

Alle mennesker kommer til at føle angst gennem deres liv. Der er først tale om en decideret psykisk lidelse, når følelsen bliver så omfattende, at den kan forhindre en i at leve et normalt liv. Angst som psykisk lidelse er også typisk kendetegnet ved, at angsten er blevet irrationel i omfang, i forhold til hvor stor den faktiske trussel er.   

Frygt eller angst?

Psykologien skelner ofte mellem frygt og angst ved at sige, at frygt er frygten for en umiddelbar trussel lige nu (fx en bevæbnet person på en mørk gade), mens angst er en slags vedvarende bekymring ift. mulige trusler i fremtiden (fx en angst for at gå ude om natten, fordi der kan være farlige personer). Det er dog ikke altid muligt at skelne fuldstændigt klart mellem de to følelser, og der er ofte ov...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind