Depression

Introduktion

Depression er en af de mest udbredte psykiske lidelser. Depression er kendetegnet ved en vedvarende tilstand af tristhed, som kan dræne en person for livsenergi og initiativ. 

Det er selvfølgelig helt naturligt, at en person oplever tristhed som reaktion på bestemte livsbegivenheder (fx dødsfald i den nære familie). Der er dog først tale om depression som psykisk lidelse, hvis tristheden bliver så vedvarende og så dominerende, at personen gennem en længere periode har svært ved at føle nogen form for glæde ved noget som helst, og alting opleves som tomt og ligegyldigt. 

Man kan skelne mellem svære, moderate og lette depressioner, afhængig af hvor mange og hvor voldsomme symptomer, personen oplever.

Bipolar lidelse er en særlig psykisk sygdom, som har visse fællestræk med depression. Du kan læse mere om bipolar lide…

...

Cases om depression

Depression er et populært emne i større skriftlige opgaver som fx SRP. I et SRP vil det ofte være en god idé at anvende en konkret case som grundlag for dit arbejde i psykologifaget. Hvis du kommer op i depression til eksamen, kan du også møde en case i bilagsmaterialet, som skal analyseres.

Nedenfor kan du finde links til eksempler på et SRP med en case om depression samt en eksamenssynopsis baseret på en case om depression.

SRP i Biologi A og Psykologi B om depression

Synopsis til eksamen i depr…

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind