Udviklingsforstyrrelser

Udviklingsforstyrrelser er en særlig type psykiske lidelser, som typisk er genetisk betingede i høj grad, og som kan påvirke en persons udvikling og læring på forskellige måder. På de følgende sider kan du læse om et par af de mest almindeligt forekommende udviklingsforstyrrelser. 

Uddrag

Her kan du læse et uddrag fra siden om autisme.

Behandling

Autisme er biologisk betinget og kan som udgangspunkt ikke behandles. En eventuel behandling vil derfor i stedet indebære at give personen nogle værktøjer og strategier, som kan hjælpe personen med at navigere i sin hverdag og begå sig i sit sociale liv.

Eftersom en person med autisme kan have vanskeligt ved at aflæse andres følelser, så kan det være særligt vigtigt at indlære nogle gode strategier til samtaler og samvær, som er rettet mod at undgå konflikter og opnå en bedre kommunikation. 

Hvis personen med autisme ofte blive overvældet af pludselige forandringer, så kan behandlingen også være rettet mod at give personen nogle faste strukturer og rutiner i hverdagen (hvilket fx kan ske i samarbejde med familie, skole eller arbejdsgiver). 

Tilsvarende kan man modvirke at personen bliver overvældet af sanseindtryk ved fx at bruge værktøjer som lydisolerende hovedtelefoner, når personen skal færdes i støjende situationer.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind