Sociologi

Her finder du vores noter til sociologi på B-niveau. Noterne giver dig en kort og præcis gennemgang af nogle af de vigtigste sociologiske emner.

Vi dækker følgende emner:

Her ser du et uddrag fra vores side om Sociale medier

 • Politik og sociale medier
  • Sociale medier giver politikerne direkte adgang til deres vælgere. Det gør det muligt for vælgerne at stille spørgsmål direkte til politikerne. Den direkte adgang til vælgerne kan også være med til at give politikerne en bedre idé om, hvad befolkningen mener. Nogle mener, at den direkte kommunikation er en negativ ting. Det skyldes, at politikerne ikke skal igennem en gatekeeper for at få deres budskaber ud. Politikerne kan på sociale medier selv bestemme, hvilke emner de skriver om.
  • Sociale medier gør det muligt for politikere at dele politiske budskaber uden i samme grad af blive stillet kritiske spørgsmål af journalister. 
  • Sociale medier gør det muligt at målrette politiske budskaber til meget specifikke grupper ud fra deres adfærd på sociale medier - deres likes og hvilke sider de følger.
  • Sociale medier giver befolkningen nye muligheder for at mobilisere sig politisk, fx #MeToo-bevægelsen.
  • Direkte kommunikation ml. borgere og politikere kan være med til at fremme borgernes deltagelse i demokratiet.
  • Nogle mener, at sociale medier skaber et rum for demokratisk dialog - også kaldet en herredømmefri samtale jf. Habermas. Andre mener, at trolls, alternative facts og den hårde tone betyder, at den herredømmefrie samtale ikke kan foregå på sociale medier.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind