Islamisk livsstil

Hvordan ser livet ud for en rettroende muslim? Her giver vi dig et overblik over traditionel muslimsk livsførsel.

Fødsel og opvækst

Ved et barns fødsel bliver trosbekendelsen, shahada, hvisket ind i barnets højre øre. Navngivningen finder sted på barnets 6. eller 7. dag, og der holdes en stor fest. Ofte vil barnets navne stamme fra koranen. Drenges omskærelse finder sted når de er mellem 2 og 12 år – alt afhængig af den lokale skik. 

...

Ægteskab og skilsmisse

Ifølge islam skal en kvinde giftes, når hun er i puberteten. Der foregår ofte fætter/kusine-bryllupper, idet man ønsker at bevare slægten eller gøre den større. Arrangerede ægteskaber er udbredte, og pigen har sjældent nogen indflydelse, og ved ikke hvornår hun kan blive skilt.

...

Dødsfald og arvebestemmelser

Koranen giver ingen retningsliner for begravelser. Skikke har dog fæstnet sig: den døde skal begraves hvilende på siden med ansigtet vendt mod Mekka (den helligste by i islam). Begravelsen skal foregå så hurtigt som muligt efter døden. Muslimer er generelt imod obduktion og organtransplantation. Ligbrænding er forbudt.

...

Mad og drikke

Det er forbudt for muslimer at spise svinekød. Tanken om det er afskyelig for muslimen. Den korrekte slagtning for muslimen er halal.

...

Samfundsideal og kultur

  • Staten er bygget op efter muslimske love og skikke
  • Staten er defineret som islamisk
  • ...

Det muslimske hjem og kønsroller

En tredjedel af Koranen omhandler regler for familie og ægteskab. I islam er opfattelsen, at mænd og kvinder er to helt forskellige væsener, og derfor har de også helt forskellige pligter og rettigheder.

...

Seksualitet

Idealet i islam er, at ugifte mænd og kvinder i høj grad skal holdes adskilte fra hinanden. Adskillelsen af kønnene i islam har sin væsentligste begrundelse i frygten for utugt. Straffen for utugt er ifølge Koranen 100 piskeslag til hver af parterne – senere er det ændret til, at man skal stenes. Det er dog sjældent blevet en realitet, da fire mænd skal kunne aflægge troværdigt vidnesbyrd.

...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind