Euroislam

Her giver vi dig et overblik over emnet euroislam, som du kan støde på i religionsundervisningen. Det er et vigtigt emne, fordi Europa gennem de seneste årtier har fået en permanent muslimsk befolkningsgruppe. Idéen om euroislam handler om, hvordan islamisk og europæisk kultur kan sameksistere.

Hvad er euroislam?

Euroislam er et begreb, som overordnet henviser til en idé om en form for islam eller en måde at praktisere islam, som er forenelige med demokratiske og sekulære værdier i Europa. 

Begrebet euroislam er ikke entydigt. Der er flere forskellige meninger om, hvordan islam og europæiske værdier kan forenes. Ikke-muslimer har en tendens til at mene, at islam skal acceptere og indoptage de europæiske værdier eller i al fald ikke modearbejde dem. Nogle af de muslimer, som er tilhængere af euroislam, mener, at islam skal reformeres, så det kan indgå i det moderne samfund. Andre muslimer mener, at islam skal nyfortolkes, så de europæiske værdier bliver en integreret del af islams eget værdigrundlag. Der er selvfølgelig også fundamentalistiske europæiske muslimer, som fastholder...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind