Miljøbeskrivelse

Kaldes også miljøkarakteristik eller bare miljø.

Det fysiske og sociale miljø er et middelklassemiljø

Det fysiske og sociale miljø i ”Latter” er et middelklassemiljø. Vi hører, at de drikker te og ikke fx øl eller kaffe. Det kan tolkes som udtryk for en grad af overskud og som et tegn på, at familien tilhører middelklassen og ikke underklassen. Det virker omvendt heller ikke som en overklassefamilie eller en familie fra ’det bedre borgerskab’.

Familien hygger sig foran fjernsynet, hvilket er med til at signalere, at novellen foregår i et middelklassemiljø. Vi oplever dog, at familien har et vist intellektuelt overskud, da fortælleren beskriver deres hyggestund foran fjernsynet: ”De sad alle tre i sofaen og drengen var i godt humør, de så tv og gjorde grin med studieværterne, og den hurtige strøm af reklamer”. Det kræver en form for overskud at kunne gøre grin med studieværterne. Derudover hører vi, at faderen spiller altså matador med Andreas. Det signalerer også et vist overskud.

Det mest bemærkelsesværdige er dog, hvor lidt vi hører om miljøet. Det er forholdet mellem de tre personer, der er i cen...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind