Perspektivering

”Latter” hører til den litterære periode, vi kalder postmodernismen.

Vi kan se flere af postmodernismens træk i ”Latter”. Forfatterne i postmodernismen har ofte fokus på det helt almindelige hverdagsliv. Det trivielle hverdagsliv vises frem, uden at det får nogen særlig betydning. Det ser vi i ”Latter”, der netop foregår en ganske almindelig aften i Andreas’ familie.

Det er også et træk ved postmodernismen, at der er fokus på dynamikker og konflikter mellem mennesker. I ”Latter” hører vi netop om dynamikkerne og konflikterne i Andreas’ familie som følge af, at Andreas er ved at blive voksen.

Det er et kendetegn ved postmodernismen, at detaljer bliver forstørret, så de kommer til at virke komiske eller groteske. Det ser vi også i ”Latter”, hvor faderens vrede over den manglende sukker i teen virker meget voldsom og ude af proportioner. Konflikten i novellen virker derfor grotesk, hvilket vi ofte ser i postmodernistisk litteratur. 

Litteraturen i postmodernismen fokuserer også på livet, som det er her og nu. Det er derfor blot et udsnit af hverdagen, der bliv...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind