Fortolkning, tema og budskab

Fortolkning

”Latter” er en novelle, der fokuserer på overgangen fra barn til voksen. Vi hører først og fremmest om, hvordan Andreas’ krop er i hastig forandring. Vi ser dermed, at Andreas hverken er et lille barn længere, men han er heller ikke helt voksen endnu. Andreas er derfor på grænsen mellem at være barn og voksen. ”Latter” kan på den måde fortælle os noget om den splittelse mange teenagere til tider vil opleve, når de er på grænsen mellem at være børn og voksne.

Kroppen er et sprogligt billede, der er gennemgående i novellen. Vi hører flere steder, at Andreas’ krop er i hastig vækst, og at den er blevet større. Der er flere lag af betydning i beskrivelsen af kroppen. Kroppen bliver nemlig også brugt til at beskrive den barriere eller kløft, der er kommet mellem moderen og Andreas, fordi Andreas er blevet mere selvstændig. Vi hører flere steder, at moderen ikke kan nå ind til ham, fordi hans krop er blevet meget større. Vi ser på den måde, at moderen har svært ved at forholde sig til Andreas’ hastige forvandling.

Kroppen bliver altså på den ene side brugt til at vise den konkrete forandring, Andreas fysisk gennemgår. På den anden side bliver kroppen også brugt som et billede på den distance mellem Andreas og forældrene, som udviklingen medfører. Kroppen er dermed helt central for vores fors...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind