Tekstanalyse i Engelsk

De fleste af engelskfagets metoder involverer en eller anden form for tekstanalyse. Her kan du få et grundlæggende overblik over, hvad det vil sige at analysere en tekst i Engelsk.

Det udvidede tekstbegreb

Ligesom de øvrige sprogfag anvender Engelsk et udvidet tekstbegreb. Det vil sige, at ordet "tekst" ikke kun dækker over traditionelle, nedskrevne tekster på papir, men faktisk omfatter ethvert medie, som på en eller anden måde leverer et samlet sprogligt udtryk. Derfor kan en tekst i Engelsk også være en spillefilm, en dokumentar, en videooptagelse af en tale, en podcast, et afsnit af en tv-serie eller endda en hjemmeside. 

Det er dog stadig de traditionelle teksttyper som dominerer, hvis man ser på de typiske opgaver til både mundtlig og skriftlig eksamen, selvom medietekster gradvis er begyndt at spille en større rolle. Fx er det kun til den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF, at man har en fast mulighed for at vælge at analysere en kortfilm. 

Det er altså først og fremmest vigtigt, at du har styr på de grundlæggende begreber til at analysere traditionelle tekster...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind