Ecocriticism

Her kan du få et overblik over metoden økokritik (ecocriticism), som i de seneste år er blevet en mere populær måde at arbejde med litterære tekster på. Samtidig kan den være relevant i større skriftlige opgaver som SRP, SRO og SOP. 

Hvad er økokritik?

Økokritik er en tilgang til litterær analyse, hvor man lægger særligt fokus på tekstens skildring af naturen og menneskets forhold til den. Her kunne man fx se på, om teksten lægger op til, at naturen er noget værdifuldt og ophøjet, som mennesker har et ansvar for at passe på (ecocentrism), eller om den snarere vises som noget, som primært skal tjene menneskers formål (anthropocentrism).

Selvom økokritik som tilgang allerede startede tilbage i 1980'erne, har den fået nyt liv i forbindelse med det øgede fokus på menneskers rolle i klimaforandringerne i det 21. århunderede. 

Sådan kan du bruge økokritik

I den daglige engelskundervisning er det ikke sikkert, at du får brug for økokritik som tilgang – det kommer helt an på hvilke konkrete forløb, du skal igennem. I et populært tema som man and nature kan det...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind