Resumé

”Det ubeskrevne Blad” indledes med, at vi bliver introduceret for en gammel og sortklædt kone, som sidder uden for en byport. Hun lever af at fortælle historier; hun er med andre ord fortællerske.

Fortællersken fortæller en kvinde og mand, hvordan hun er blevet oplært i fortællekunsten af sin mormor. Mormoren er selv blevet oplært som fortællerske af sin mormor. Fortællersken kommer altså fra en lang linje af fortællersker og understreger på den måde, at hendes fortællekunst har dybe rødder.

Hun fortæller også, at hendes mormor lærte hende, hvordan man fortæller den bedste historie. Det gør man ved selv at opbygge en fortælling, hvor tavsheden står tilbage og taler til tilhørerne. Ifølge mormoren er det nemlig på ’det ubeskrevne blad’ (dvs. på den tomme side eller i tavsheden), at man finder den bedste historie.

Fortællersken fortæller, at der findes en historie om dette ubeskrevne blad, og den indvilliger hun i at fortælle kvinden og manden.

Historien foregår på et nonnekloster, der ligger højt oppe i Portugals bjerge. Nonnerne har med tiden erhvervet sig et særligt privilegium; nemlig at lave mege...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind