Fortolkning, budskab og tema

”Det ubeskrevne Blad” fortæller os, hvordan man fortæller en god historie

”Det ubeskrevne Blad” handler om at fortælle. Det er ganske enkelt tekstens hovedtema. Igennem teksten forstår vi nemlig, at det ubeskrevne blad er et symbol på, at man får den bedste historie, når fortællerskerne tier og lader tavsheden tale.

Igennem teksten lærer vi desuden, at ikke alle fortællinger er lige gode. Nogle fortællinger er bedre end andre, og der er flere forskellige kriterier for en god historie.

Om den gode historie får vi at vide, at man skal fortælle sandheden:

Hvor Menneskene er tro, er evigt og urokkeligt tro imod Historien, der taler tilsidst Tavsheden. […] naar den Fortællerske tier, som har været Historien tro indtil Døden, da taler Tavsheden.

Som fortæller skal man altså være tro imod historien; dvs. at man ikke skal skjule noget. Fx vælger forældrene at hænge deres datters uplettede brudelagen op, selv om de kunne have ladet være.

Herudover fremgår det også af citatet, at hvis man taler sandt, så ”taler Tavsheden.” Det skal forstås på den måde, at man får den bedste historie, når fortællerne tier stille. Det uddybes i det følgende citat:

Og hvem fortæller da, naar vi selv tier, en Historie bedre end nogen af os har gjort det? D...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind