Baggrundsinformation

Fortællekunsten var et hovedtema i Karen Blixens forfatterskab

”Det ubeskrevne Blad” blev udgivet i 1957 som en del af en samling tekster i bogen Sidste Fortællinger. I bogen har Karen Blixen samlet flere forskellige slags tekster, som alle har det tilfælles, at de kan betegnes som ’fortællinger’.

Blixen valgte at kalde bogen Sidste Fortællinger, fordi hun på udgivelsestidspunktet var meget syg og derfor troede, at det ville blive hendes sidste samling af tekster. Dog nåede hun at stå bag flere udgivelser efter Sidste Fortællinger, inden hun døde i 1962.

Generelt er fortællingen og det at fortælle centralt i Blixens forfatterskab. Hun udtalte selv, at hun var en storyteller snarere end en forfatter. Sine evner som fortællerske brugte hun både i sine tekster, men i høj grad også til at danne myten om sig selv. Hun var desuden berømt og berygtet som en meget dygtig oplæser af sine egne fortællinger, som hun ind imellem ændrede i de mundtlige udgaver.

I 1937 udgav hun romanen Den afrikanske farm. Den handler i fiktionaliseret form om hendes tid som ejer af en kaffefarm i Kenya. Udover denne berømte roman skrev Blixen primært fortællinger eller kortere historier. Det ses også tydeligt i titlerne på hendes andre bøger, fx: Syv fantastiske fortællinger (1935), Vintereventyr (1942), Skæbneanekdoter (1958) m.v.

I sine fortællinger trækker Blixen ofte på eventyret s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind