Miljø

Kaldes også miljøkarakteristik eller miljøbeskrivelse.

Der beskrives to miljøer i ”Det ubeskrevne Blad”

”Det ubeskrevne Blad” er en rammefortælling, og det medfører, at der overordnet set er to miljøer i teksten. Det første miljø findes hovedsageligt i tekstens ramme. Tekstens ramme varer fra begyndelsen af teksten indtil den linje, som begynder med ”Højt oppe i Portugals blaa Bjerge”.

Det andet miljø findes i fortællerskens historie om det ubeskrevne blad. Den historie varer fra vi forlader rammen og til hele teksten er slut. Fælles for begge miljøer er, at vi ikke ved, hvornår fortællingen udspiller sig. Du kan læse mere om ”Det ubeskrevne Blad” som rammefortælling her.

Fortællerskens miljø er fattigt, men rigt i kunstnerisk forstand

Det første miljø, vi møder, er fortællerskens miljø. Dette miljø får vi primært viden om i rammen. Vi får dog også en smule viden om det igennem fortællerskens kommentarer, mens hun fortæller historien om det ubeskrevne blad.

Vi ved ikke særlig meget om, hvordan dette miljø er, hverken fysisk eller socialt. Især det fysiske miljø har vi meget begrænset viden om. Vi ved, at fortællersken befinder sig uden for en byport. Vi ved også, at hun er ”ka...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind