Tjekliste og typiske fejl

Gode råd om den debatterende artikel

Lav en disposition og del din struktur op i fire: indledning, diskussion, debat og afslutning. Dispositionen vil gøre det lettere for dig at planlægge din argumentation og at styre din skriveproces.

Vælg et normalt layout uden spalter til din artikel. Brug en skrifttype på 11-12 punkt med fødder (Georgia, Times, Garamond, etc.). Brug 1,2-1,5 i linjeafstand. 

Et grundigt forarbejde med problemformulering, teksterne og dit eget synspunkt vil gøre det lettere for dig at skrive en overbevisende debatterende artikel.  

Du skal oplyse din læser i diskussionen. Præsenter den nødvendige kontekst om emnet for læseren, sammenfat og sammenlign synspunkter i diskussionen på en neutral og nøgtern måde.

Du skal overbevise din læser i debatten. Find et stærkt synspunkt, som du selv kan argumentere for. Brug konkrete eksempler, sproglige virkemidler og forhold dig til modsatte synspunkter i debatten.

Skriv som dig selv, men hav din danskfaglige viden og anden viden om samfundet med dig. Den debatterende artikel bliver som regel bedst, hvis du har noget almen viden at byde ind med.

Sæt tid af til at rette sproget og variere det. Brug særlig god tid på indhold ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind